חברת JCB הבריטית פועלת באופן נמרץ לייצור ושיווק של מכונות חשמליות שאינן פולטות חומרים רעילים בעת הפעלתן וזאת כחלק משאיפתה להפוך לגורם משמעותי בשמירה על הסביבה בה אנו חיים.
נושאים סביבתיים וירוקים מהווים נושא שצבר תאוצה בשנים האחרונות.
מחקרים רבים מצביעים כי באזורים בהם אין הקפדה על נושאים סביבתיים, קיימת לרוב תחלואה מעל הממוצע. הדבר מוביל חברות רבות להפוך לאחראיות יותר באופן בו הן פועלות.
JCB הבריטית פועלת במספר מישורים על מנת לצמצם עד כמה שניתן השימוש בכלים המזיקים לסביבה ולאיכות האוויר אותו אנו נושמים.
קידום הכלים החשמליים של JCB
בסוף 2020 הודיעו ב-JCB על התרחבות הכלים החשמליים ובראשן כלי מחפר חשמל (מיני באגאר). לצד אלו חשפה JCB כי פיתחה מטען חשמלי אוניברסלי עבור אותו פיתוח מתקדם וגובר של מכונות חשמליות.
טים ברנהופ, מנהל החדשנות הראשי ב-JCB, אמר באחד מאירועי החברה הווירטואליים של JCB כי מדובר בעת בה "קצב השינויים מהיר ואנו צריכים להיות מהירים באותה המידה במענה לאתגר הסביבתי ההולך וגובר בשל שינויי אקלים והצורך בשיפור איכות האוויר".
מכאן, הדגיש ברנהופ, כי חברת JCB שמה "דגש על פיתוח טכנולוגיות נקיות בדמות ציוד המונע בחשמל" וזאת לצד פעילות, אותה הזכרנו במאמר אחר, הנוגעת לפיתוח והקפדה על "מנועי דיזל ללא פליטה".
מלגזה טלסקופית חשמלית של JCB
אחד מהכלים החשמליים החדשים אותו השיקה לאחרונה חברת JCB הוא כלי מלגזה טלסקופי חשמלי TLT.
מדובר על כלי נייד הדומה בעצם למלגזה אך כזו בעלת "יד טלסקופית" ארוכה שהופכת את העבודה לקלה ויעילה יותר לעומת המלגזות הסטנדרטיות.
מדובר בעצם על מלגזה טלסקופית חשמלית לחלוטין, השומרת על חוזקה לעומת קודמותיה אשר היו מבוססות על מנועי הדיזל, ובה כבר עושים שימוש לקוחות רבים של JCB בצפון אמריקה, כשאלו נהנים מכלי שאינו פולט חומרים רעילים ומסכנים בתחומי החקלאות והבנייה.
במקום מנוע הדיזל קיימת באותה מלגזה סוללת ליתיום איון 96V – סוללה הנטענת במהירות ואיננה דורשת תחזוקה יוצאת דופן. לסוללה מטען מובנה וניתן אף להטעינה באמצעות המטען האוניברסלי אותו יצרה, כאמור, חברת JCB. טעינת הסוללה במלואה אורכת כשעה אחת בלבד.
ב-JCB מבהירים כי מדובר בסוללה חזקה ועמידה אותה ניתן להטעין יותר מ-5,000 פעמים, כשמספר זה שווה לעשר שנות עבודה מחזוריות.
בנוסף לכך, מסוגלת הסוללה לפעול בטמפרטורות של 20 עד 60 מעלות צלזיוס. מדובר בנתון חשוב ומשמעותי למול העובדה כי מלגזות טלסקופיות חשמליות מהוות כלי משמעותי ומרכזי בחללי עבודה דוגמת מקררים רחבים, מחסנים, מבנים חקלאיים הקולטים חום רב לאורך היום ועוד.
מתי בישראל?
גם בישראל מתחילים להבין כי חדשנותה ויוזמתה של JCB תתרום גם היא לשילוב של כלים חשמליים לעבודה.
במאי 2021, בהתאם למציאות הקורונה הקיימת, אמור להיערך בישראל אירוע בו יוצגו חלק מהכלים החשמליים של JCB. אירוע שבו יוכלו חברות ישראליות רבות להכיר מקרוב את הדור הבא של כלי הצמ"ה שהפכו לכלי חובה במרחבים דוגמת בתי חולים ובתי ספר ,שטחין עירוניים צפופים ועבודה במנהרות.
כניסה של כלים חשמליים אלו יהפכו את העבודה לקלה יותר גם בכל הנוגע לתחום מפגעי הרעש. תחום לא פחות חשוב לצד הפגיעה בזיהום האוויר.
עצם העובדה כי מדובר בכלי עבודה שקטים, יוכלו העובדים ליהנות מסביבת עבודה נעימה יותר שתביא גם לשמירה על שמיעתם לאורך זמן ואף תאפשר עבודה עם אותם כלים בסמוך למוקדי מגורים גם בשעות מאוחרות יותר.
אולי יעניין אותך גם...